Business Insiderin mukaan Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on toistuvasti sanonut, että tekoälyteknologia on lähellä muuttua ihmistä fiksummaksi, ja että siksi se voi hyvin olla ihmiselle vaarallisempi keksintö kuin ydinaseet.

CNBC kirjoitti artikkelin, joka siteerasi lukuisia mieluummin nimettöminä pysytteleviä tekoälytutkijoita ja johtajia. Heidän mielestään Muskin näkemykset eivät ole realistisia.

Facebookin tekoälypomo Jerome Pesentillä ei ollut ongelmia kritisoida Muskia omalla nimellään.

”Uskon, että monikin tekoäly-yhteisössä oleva henkilö voisi sanoa näin julkisestikin. Elon Musk ei tiedä yhtään mistä puhuu, kun hän puhuu tekoälystä. Sellaista asiaa kuin AGI [artificial general intelligence, ihmisen veroinen keinomieli] ei ole olemassakaan, emmekä me ole lähelläkään päästä samalle tasolle ihmisen älyn kanssa”, Pesenti kirjoitti Twitterissä.

Pesenti lisäsi myöhemmin, että hän ei mielipiteineen edusta Facebookin virallista kantaa.

Ei sillä, että Pesentin kommentit Facebookin aiemmista kannanotoista poikkeaisivat. Mark Zuckerberg kutsui Muskin tekoälyn vaaroja koskevia mielipiteitä vastuuttomiksi. Facebookin johtava tekoälytutkija Yann LeCunin mielestä Muskin kommentit ovat osoitus siitä, että Musk on pöpi.