Suomalainen e-urheiluorganisaation Ence on ollut maanantaista asti myrskyn silmässä. Seuran CS:GO-joukkue on kärsinyt vahvasta pelaajakadosta, ja nyt tiimin nykyiset sekä entiset pelaajat ovat vihjanneet joukkueen sisäisistä ongelmista Twitterissä.

Enceä onkin kritisoitu hitaasta reagoinnista CS:GO-joukkueen tilanteeseen. Seura ei ole vielä valmis kommentoimaan tilannetta.

"Meillä on vielä työ kesken CS:GO-asioiden läpikäymiseksi, joka ottaa luonnollisesti hieman aikaa. Kommenttien aika on hieman myöhemmin, kun asiat on ensin sisäisesti käsitelty", Encen markkinointivastaava Joona ”natu” Leppänen kertoo Mikrobitille.

Organisaatio ilmoitti myös yllättäen vapauttavansa keväällä kiinnittämänsä League of Legends -joukkueen pelaajat. LoL-tiimin lakkauttamisessa oli Leppäsen mukaan kyse puhtaasti taloudellisesta kannattavuudesta.

"LoL-tilanne ei ollut millään tavalla tekemisissä joukkueen suorituksiin tai pelaajiin itsessään, vaan kyse oli puhtaasti bisnekseen perustuva päätös", Leppänen sanoo.

"NLC-liiga on hieno avaus RIOT Gamesilta ja DreamHackilta kehittää ja parantaa alueellista League of Legends -skeneä, mutta kuluneen liigavuoden numeroiden valossa totesimme, että meidän on parempi siirtää käytetyt resurssit muihin peleihin ja liiketoimintaan."

Kävimme haastattelemassa LoL-joukkuetta vain muutama kuukausi sitten. Joukkueen elinkaari jäi varsin lyhyeksi, sillä tiimi koottiin kasaan vuoden 2020 toukokuussa.