Kyseessä olisi mitä ilmeisimmin seuraaja vuonna 2016 julkaistulle ja vain kaksi vuotta myöhemmin kuopatulle iPhone SE -mallille.

Nikkein mukaan Applen tavoitteena olisi kaapata takaisin menetettyjä markkinaosuuksia esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa. Tämänhetkiset Apple-puhelimet kun eivät pärjää hintakilpailussa muille valmistajille kuten Huaweille, Samsungille ja Xiaomille.

Applen uuden halpamallin ennustetaan muistuttavan 4,7-tuumaisella näytöllä varustettua iPhone 8:aa, joka julkaistiin vuonna 2017. Nikkein lähteet kertovat, että uutukaiseen olisi odotettavissa lcd-näyttö sekä pitkälti samoja komponentteja kuin tänä syksynä julkaistaviin iPhone-lippulaivamalleihin.

The Verge huomauttaa, että iPhone SE:lle on huhuiltu seuraajaa aina vuodesta 2018 lähtien – toistaiseksi kuitenkin turhaan.

Alkuperäisen iPhone SE:n hinta alkoi Yhdysvalloissa 399 dollarista, Suomessa 499 eurosta. Analyytikoiden mukaan Applen olisi poljettava uuden puhelinmallinsa hinta 299 dollariin pystyäkseen kilpailemaan esimerkiksi Intiassa.

Lähde: Tivi