Sony on paljastunut ensimmäisen kurkistuksen PlayStation 5 -konsolin valikoihin sekä yleiseen käyttökokemukseen. Käytännössä tämä tarkoitti päävalikon ulkonäön tarkastelua sekä konsolin täysin uusia ominaisuuksia.

Ensinnäkin valikkojen yleisilme on pidetty selkeänä ja minimalistisena. Aikaisemman sukupolven konsolin tavoin valikossa on omat kuvakkeet peleille, PS Storelle sekä uudelle Explore-ominaisuudelle. Pelien tietoja on mahdollista selata, jolloin pelaaja voi tarkastella ”aktiviteetteja”, joiden avulla voi hypätä suoraan pelin tiettyyn pelimuotoon tai tasoon.

PS Store on tällä kertaa integroitu suoraan käyttöjärjestelmään, joten sen avaaminen sekä käyttäminen luonnistuu aikaisempaa nopeammin. Puolestaan Exploren kautta pelaaja voi tarkistaa Sonyn tuoreimmat uutiset.

Sovellusten ja striimauspalveluiden kuvakkeet ovat siirretty omaan valikkoon, jota videolla ei vielä näytetty.

Toisekseen Sony on lisännyt konsolille uuden Control Center -valikon, joka avaan PS-painikkeen kautta. Ominaisuuden avulla pelaaja voi osallistua äänikeskusteluihin, hallita musiikkia, tarkastella latauksia sekä muokata konsolin ja ohjainten asetuksia. Valikkoon on nostettu myös tuoreet kuvakaappaukset sekä pelien tärkeimmät uutiset.

Control Center -valikon kautta pelaaja voi avata jo aikaisemmin mainittuja ”aktiviteetteja”. Ominaisuudesta avulla kiireinen käyttäjä saa keskimääräisen aika-arvion siitä, kuinka kauan yksittäisen kentän suorittaminen kestää.

Uutuutena Sony on mahdollistanut kuva kuvassa toiminnon, minkä myötä käyttäjä voi esimerkiksi tarkastella kaverinsa pelisuoritusta oman tekemisen lomassa. Puolestaan uusi Gamer Help -ominaisuuden kautta pelaajille tarjotaan vinkkejä pelissä etenemiseen. Myös näitä videoita on mahdollisuus katsoa samaan aikaan pelisuorituksen aikana. Läpipeluuvinkit ovat tarjolla vain PS Plus -tilaajille.