Elektroniikkajätti Apple on ilmoittanut, että tuloillaan oleva iOS-käyttöjärjestelmän päivitys helpottaa puhelimensa hitauteen turhautuneiden oloa. Päivitys muun muassa antaa mahdollisuuden poistaa ne keinotekoiset hidastukset, jotka Apple luuriin alun perin asensikin.

Apple on kertonut hidastusominaisuuksien olevan varotoimi yllättäville sammumisille, jotka aiheutuvat kuluneista akuista. Hidastamalla puhelimen suorituskykyä akku ei niin helposti heitä pyyhettä kehään. Yllätyssimahtamiset ovat yleisempiä kylmissä säissä kuten Suomessa.

9to5 Macin mukaan Apple sanoi aiemmin, että tuloillaan oleva iOS-päivitys antaa käyttäjän tarkastella akkunsa kuntoa, jotta he voivat itse nähdä jos sen hapertuminen vaikuttaa puhelimen suorituskykyyn.

Nyt Tim Cook sanoi ABC:lle antamassaan haastattelussa, että ensi kuussa beeta-vaiheeseen pääsevä iOS sisältää kytkimen, jolla kuristustoimet saadaan lopetettua kokonaan.

9to5 Mac kertoo, että iPhonen toimintaa hidastava ominaisuus koskee iPhone 6 ja 7 -malleja ja sen variaatioita. Se voi vähentää raakaa vääntöä jopa 50 prosenttia, mutta lähtee käyntiin vasta, jos käyttöjärjestelmä toteaa akun olevan rapakunnossa. Hyvitystoimena akun voi vaihtaa nyt 29 dollarilla 79 dollarin sijasta.

Lähde: Tivi