Hampurissa on seurattu mielenkiinnolla Münchenin kokemuksia avoimesta lähdekoodista. Jopa siinä määrin, että kaupunki suunnittelee kokeilevansa tällaista lähestymistapaa myös itse, Softpedia kirjoittaa.

Toistaiseksi yksityiskohdat ovat vähissä. On epäselvää, onko tarkoitus kehittää oma avoimen koodin käyttöjärjestelmä Münchenin tapaan, vai ainoastaan korvata joitain maksullisia sovelluksia, kuten Microsoft Officen ilmaisella LibreOffice-vaihtoehdolla.

Suunnitelmat ovat toistaiseksi vasta alkumetreillä, eikä niiden toteutuminen ole suinkaan varmaa.

Avoin lähdekoodi kiinnostaa kuitenkin monia julkishallintoja, sillä se tarjoaa selkeitä säästöjä lisenssikustannuksissa. Toisaalta ilman hintalappua ladattavien ohjelmistojen kääntöpuolena on vanhojen työntekijöiden koulutus, minkä senkään rahoitus ei ole peräisin Helinä-Keijulta.

Münchenissä kehitettiin oma Ubuntu-pohjainen LiMux-käyttöjärjestelmä, joka otettiin käyttöön laajalti kaupungin julkishallinnossa. Sittemmin mukaan on astunut myös politiikka, ja avoin lähdekoodi oli vaarassa saada jopa potkut kaupungista.

Viime maaliskuun paikallisvaalit muuttivat kuitenkin tilannetta, ja nyt Münchenissä arvioidaan jälleen avoimen lähdekoodin hyviä puolia.