Kaksi operaattoria oli hakenut lupaa yhteisen mobiiliasiakkaita palvelevan tukiaseman uudistamiseksi Englannin Bathissa. 15 metristä mastoa haluttiin jatkaa 5 metrillä samalla kun sen tekniikkaa päivitetään 4g:stä 5g-tasoiseksi.

Osoittautui, että luvan saaminen ei olisikaan mikään läpihuutojuttu – ja saamatta se lopulta jäikin. Paikallinen 5g-epäilijöiden joukko sai tuekseen vielä alueen parlamenttiedustajan, eikä kaupunki myöntänyt lupaa muutostöille, BBC kirjoittaa.

5g-vastustajat esittivät vanhat epäilyksensä siitä, kuinka 5g-säteily voi olla vaarallista ihmisille. Lisää perusteita kaivettiin ihmeellisestä luonnosta: 5g-säteily on erittäin turmiollista myös mehiläisille ja lepakoille.

Liberaalidemokraatteihin kuuluva kansanedustaja Wera Hobhouse sanoi tutkineensa asiaa ja ymmärtäneensä, että virallisen käsityksen mukaan 5g on turvallinen: ”Mutta havaittuani laajan huolen ja puhuttuani erikoisherkkien asukkaiden kanssa, uskon että mastojen sijoittamisen kanssa pitää olla varovaisia kunnes asiaa on tutkittu lisää.”

Hobhouse sanoo olevansa huolissaan 5g:n uhasta ihmisten ja puiden terveydelle sekä luonnolle ja sen monimuotoisuudelle.

Brittihallitus on viestinyt paikallishallinnolle kiirehtien 5g-verkkojen rakentamista maahan. Mobiiliyhteyksien parantaminen on monin paikoin tärkeää maan taloudenkin kannalta.