Vuosikymmenen ikäinen CS:GO on pitkään nauttinut ylivoimaista suosiota pohjoisessa Euroopassa, mukaan lukien Suomessa ja Ruotsissa.

Ruotsalainen Julia "juliano" Kiran on tullut tutuksi Counter-Strike: Global Offensive -taiturina. Sittemmin hän on siirtynyt pelaamaan G2 Gozen -joukkueen kanssa kovassa nosteessa olevaa Valorant-räiskintäpeliä.

Hänen laillaan kasvava joukko CS-tähtiä on loikannut vuonna 2020 ilmestyneen Valorant-pelin kelkkaan. Miksi?

Kiranin ja Gozen-joukkueen kannalta isoin syy vaihtoon oli peliyhtiö Valve. CS:GO-kehittäjä ei ole millään tavalla tukenut naispelaajia tai auttanut heitä luomaan omaa yhteisöä. Valven välinpitämättömyys koski myös kisoja ja turnauksia, joiden aikataulut toteutettiin epävarmalla ja kiireisellä aikataululla.

Lisäksi Kiran kertoo, että juuri ennen pelinvaihdosta CS:GO kärsi lukuisista ongelmista ja bugeista, joita ei koskaan korjattu. Valvea onkin usein kritisoitu hitaasta reagoimisesta teknisiin ongelmiin.

Mikrobitti keskusteli Julia "juliano" Kiranin kanssa myös ruotsalaisesta e-urheilukulttuurista sekä kilpapelaamisen suosiosta korona-aikana. Lue haastattelu kokonaisuudessaan täältä.