Entisen Sony-pomon John Smedleyn mukaan kilpailevilla laitteilla pelaavat moninpelaajat suljetaan ulos silkan rahan takia. Smedley pitää syytä ”typeränä”.

Sony on estänyt PlayStation-asiakkaiden moninpeluun esimerkiksi Xboxin omistajien kanssa. Parhaiten tämä näkyy Minecraftissa sekä nyt viimeisimpänä Fortnitessa. Virallinen selitys on lasten suojeleminen aikuisten pahoilta vaikutteilta, mutta todellisuudessa raha puhuu, Smedley väittää.

Smedley huomauttaa, että pelaajat eivät voi edes käyttää samaa käyttäjätiliä, kun he pelaavat Fortnitea esimerkiksi Nintendo Switchilla, Neowin kirjoittaa.

”Muuten, kun työskentelin Sonylla, niin meille sisäisesti tarjottu syy [moninpelaamisen estämiselle] oli raha. He [Sonyn johto] eivät pitäneet siitä, että joku osti jonkin pelin Xboxille ja käytti sitä sitten PlayStationilla. Niin yksinkertaista. Typerä syy, mutta niin se on”, Smedley lataa.

Sony haluaa pitää pelaajat oman ekosysteeminsä sisällä, ja osin jopa pakottaa uudet asiakkaat ostamaan mieluummin PlayStationin kuin esimerkiksi Xboxin tai Nintendo Switchin, jotta pelaaminen PlayStationin omistavien kavereiden kanssa luonnistuisi jatkossakin, Neowin tulkitsee.

Yhtiö on omissa lausunnoissaan kierrellyt ja kaarrellut selityksissään tai jopa jättänyt pelaajien huolen täysin huomiotta.