The Information kirjoittaa Googlen suunnittelevan uutta keskustelutarkoitukseen suunnattua mobiilisovellusta. Nimeä sille verkkomedia ei tiedä, mutta sen olisi tarkoitus yhdistää muut Googlen verkkosovellukset Gmailista Driveen ja Hangoutsiin.

Googlen pilviliiketoiminnan johtaja Thomas Kurian on puhunut sovelluksesta tammikuun puolivälissä yksikön myyntipuolen ihmisille ja yrityskumppaneille. Kaksi asiasta tuolloin kuullutta puolestaan kertoi kuulemastaan The Informationille.

Aiemmin Google on kehittänyt Wave-nimistä mullistavaksi kehumaansa viestintäsovellusta ja lisännyt chat-toimintoja muun muassa Gmailiin ja YouTubeen. Mikään näistä ei ole menestynyt erityisen hyvin. Hangouts-keskustelu- ja videopuhelupalvelu on yhä toiminnassa, mutta ei ole onnistunut kaappaamaan markkinaosuutta tunnetummilta kilpailijoiltaan. Myös Facebookin haastajaksi povatun Google+-yhteisöpalvelun taru loppui hiljaisen sitkuttamisen jälkeen.

Sisäisessä testissä oleva sovellus on tarjolla G Suiten osana eli sitä suunnataan yrityskäyttöön.

The Next Web arvioi, että kyse voisi olla Slackin ja Microsoftin Teamsin kanssa kilpailevasta työtiimien käyttöön tarkoitetusta keskustelusovelluksesta.

Seuraava Google I/O -kehittäjätapahtuma järjestetään toukokuussa, joten ehkäpä tästäkin projektista kuullaan silloin enemmän.