Claudiu Kissin kehittämä PC Building Simulator on juuri sitä mitä nimi antaa ymmärtää. Pelaaja voi laittaa kasaan unelmien pc:n ja ajaa siinä testiohjelmia – virtuaalisesti. Peli on tarjolla 18 euron hintaan Steamissa. Kyseessä on Early Access -peli, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen kehitys on vielä kesken.

Toiset rakastavat tietokoneen kasaamista komponenteista itse. Jotkut jättävät homman mieluummin asiantunteville kavereille tai myyntiliikkeille. Vaikka oman, toimivan unelma-pc:n rakentaminen toimivaksi kokonaisuudeksi onkin palkitsevaa, ei mikään estä ryhtymästä siihen myös virtuaalisesti.

PC Building Simulator tarjoaa tunnettujen valmistajien osia, joista koneen voi laittaa kasaan. Tarjolla on esimerkiksi AMD:n, Cooler Masterin, Corsairin, Evgan, Gigabyten sekä MSI:n komponentteja, Techspot kirjoittaa.

Pelaaja voi myös valita erillisen uratilan, jossa rakennetaan ja korjataan tietokoneita erilaisille asiakkaille. Lisäksi tarjolla on vapaa rakentelutila, jossa vain taivas on rajana, eikä budjetti aseta rajoitteita.

Tällä hetkellä PC Building Simulatorin on ladannut jo yli 500 000 käyttäjää. Pelin kehittäneen Kissin suunnitelmissa on, että PC Building Simulator olisi Early Access -tilassa korkeintaan kahden tai kolmen kuukauden ajan.

Myöhemmin peliin on tarkoitus lisätä myös uusia ominaisuuksia, kuten mahdollisuus rakentaa tietokoneeseen vesijäähdytys, ylikellottaa suoritinta sekä laajempia mahdollisuuksia ajaa omassa, virtuaalisessa pc:ssä erilaisia benchmark-suorituskykytestejä.