Epic Store jakaa kaksi indietasoloikintaa, joista kumpainenkin on lajityyppinsä kiistatonta kärkeä. Vaikka kaksikon lajityyppi onkin sama, niitä yhdistää lopulta hyvin vähän, sillä ne eroavat tyyliltään ja tunnelmaltaan kuin yö ja päivä.

Celestessä nuori Madeline lähtee kiipeämään jyrkkää vuorta, mutta asiat menevät pieleen ja Madelinen peilikuva karkaa. Ja tokihan se pitää ottaa kiinni, vaaroista välittämättä.

Celeste on haastava ja armoton toimintatasoloikinta, mutta se on aina reilu, eikä rankaise pelaajaa periaatteesta. Se on viimeisen päälle hiottu timantti eikä olekaan ihme, että sitä pidetään yhtenä viime vuosien parhaista indiepeleistä.

Inside on kuin Celesten synkkä peilikuva. Tiivistunnelmaisessa ja tummasävyisessä tarinassa piisaa pelkoa ja kauhua, kun aivomadot ottavat raajojen toiminnasta vallan ja pimeässä vaanii asioita joihin ei halua tutustua.

Aivan kuten Celestekin, Inside on ehdottomasti yksi viime vuosien indiehelmistä. Julkean hyvä peli.

Celeste ja Inside ovat saatavilla torstaihin 5. syyskuuta saakka. Kyseessä on kumpaisenkin pelin pc-versio.

Pelien lataaminen ei maksa mitään, mutta prosessi vaatii käyttäjätunnuksen luomisen Epic Storeen. Tunnus ei velvoita mihinkään.

Epic Storesin jakamat ilmaispelit ovat ja pysyvät käyttäjän pelikirjastossa, eivätkä ne katoa vaikka mitään ei koskaan ostaisikaan.