Epicin päätös ohittaa Fortniten Android-version jakelussa Googlen Play-sovelluskauppa avaa mahdollisuuksia rikollisille. Wired havaitsi seitsemän erilaista Fortnite-huijaussivustoa.

Epic ei halua maksaa Googlen Play-kaupan kautta myytävistä sovelluksista nappaamaa 30 prosentin palkkiota. Tästä syystä pelitalo on päätynyt levittämään Fortniten Android-versiota itsenäisesti suorina latauksina omalta sivustoltaan.

Samalla myös rikolliset ovat havainneet oivan tavan tehdä lisätienestejä Fortnite-fanien kustannuksella. Useita erilaisia Fortnite-huijauksia on jo liikkeellä, ja tietoturvayhtiö Lookout Security on tutkinut niitä Wiredin pyynnöstä.

Eräässä huijauksessa käyttäjälle tarjotaan sovellusta, jonka käynnistyttyä mobiililaitteen ruudulla pyörii Fortniten latausruutua muistuttava video. Tämän jälkeen sovellus kuitenkin vaatii vahvistusta. Kun klikkaa ok-painiketta, siirtää sovellus käyttäjän verkkosivulle, jossa luvataan pelikoodi vastineeksi mainosten klikkauksista. Lienee sanomattakin selvää, ettei koodia koskaan heru.

Tietoturvayhtiö Zscaler puolestaan kertoo havainneensa aiemmin Fortniteksi naamioidun huijaussovelluksen, jonka asentamalla laitteelleen saa puhelutietoja urkkivan vakoiluohjelman.

Huijauksilta voi välttyä parhaiten lataamalla Fortniten vain ja ainoastaan Epic Gamesin virallisista sivuilta. Peli on varsinainen rahantekokone, joten on selvää, että sen nimellä rahastaminen sopii myös rikollisten pirtaan. Kun sovellusta ei ole lainkaan tarjolla Googlen sovelluskaupan kautta, vaaditaan käyttäjältä erityistä varovaisuutta.