Pennsylvanian osavaltion varoja hallitseva PA Treasury on solvannut Teslan toimitusjohtajaa Elon Muskia Twitter-tilillään, Mashable kirjoittaa. Alkuviikosta alkanut tviittivyöry on armotonta.

Twitterissä todennettu viranomainen aloittaa kirjoitukset näin:

”’Mitä jos tekisimme vaikka metrosta poikkeuksellisen kalliin ja suunnittelisimme sen vain autoille? Ja varmistaisimme myös, ettei se koskaan toimisi?’ – Elon Musk, nero”, viranomainen kirjoitti Twitterissä tiistaina.

Muissa tviiteissä esimerkiksi verrattiin Muskia epäsuotuisasti Facebookin perustajaan Mark Zuckerbergiin.

Sama tili on julkaissut Musk-vastaisia tviittejä jo vuoden 2019 kesästä lähtien. Tili on vahvistettu Pennsylvanian viranomaiseksi myös Pittsburgh City Paper -lehden toimesta. Lehti julkaisi kesällä artikkelin, jossa kertoi Pennsylvanian osavaltion uuden rahastonhoitajan Joe Torsellan käyttävän kyseistä tiliä aktiivisesti.

Tällä viikolla tviittien määrä nousi kasvuun.

Mashable otti yhteyttä PA Treasuryyn, mutta viranomainen ei kommentoinut kirjoituksia. Myöhemmin Mashable sai kyseiseltä toimijalta Twitter-vastauksen:

”Meillä ei ole mitään erikoista Muskia vastaan", vastauksessa lukee. ”Oikea keskustelu liittyy julkisen infrastruktuurin ja yksityisten yritysten sijoitusten vertaamiseen sekä varallisuuden ja tulojen epätasa-arvoon ja korporaatiovoimaan. Mutta selkeästi Musk saa ihmiset ajattelemaan näitä asioita.”

Viranomainen kertoo siis haluavansa herättää yleistä keskustelua. Kai sen näinkin voi tehdä.