Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan se olisi onnistunut jättimäisessä takavarikossa. Tullin haaviin on tiedotteen mukaan jäänyt peräti 2000 kappaleen erä väärennettyjä Apple AirPods-kuulokkeita. Mikäli väärennökset olisi myyty aitojen hinnalla, olisi niiden arvo Yhdysvaltojen markkinoilla ollut lähes 400 000 dollaria.

Tullin tiedotteessa ja Twitter-tilillä esitellään kuvia takavarikoiduista kuulokkeista. Takavarikon tehnyt tullin New Yorkin osasto yhdistää takavarikoidut kuulokkeet Twitter-tilillään rikollisuuden ja jopa terrorismin rahoitukseen.

Syystä tai toisesta tullin julkaisemissa kuvissa esiintyy kuitenkin OnePlus Buds -kuulokkeita, joiden laatikoissa ei mainita Applea tai AirPodseja sanallakaan. Twitter-käyttäjät ovatkin riemastuneet asiasta toden teolla. Tällä hetkellä tullin Twitter-tilille ilmestyy jatkuvasti kommentteja, joissa vitsaillaan tullin asiantuntijoiden osaamattomuudella.

OnePlus-kuulokkeet muistuttavat toki Applen AirPodseja, mutta samantyyppisiä malleja löytyy useilta eri valmistajilta. Yhtiön omissa tuotepaketeissa ei myöskään missään vihjata, että kyseessä olisivat Applen valmistamat kuulokkeet, vaan sekä paketit että tuote itsessään on varustettu vain OnePlus-logolla.

Asiasta kirjoittanut The Verge on pyytänyt asiasta kommenttia niin tullilta kuin OnePlussaltakin.