Espoo tiedottaa, että se on aikeissa käynnistää luovan ohjelmoinnin kokeilun osana kaupungin opetusta. Hanke toteutetaan yhteistyössä suomalaisen Mehackit Oy:n kanssa.

Keväällä alkavassa kokeilussa ovat mukana Espoon peruskoulut sekä lukiot. Kyseessä ei ole mitenkään massiivinen kokonaisuus, sillä lyhyimmillään paketti voidaan toteuttaa tiiviissä kuuden tunnin opintokokonaisuudessa.

Kokeilun keskiössä on selainpohjainen Mehackit Atelier -oppimisympäristö. Erityistä hankkeessa on se, että opettajilta ei lähtökohtaisesti vaadita aikaisempaa ohjelmointitaustaa.

“Tiimimme tuottamat tutoriaalivideot ja pienet projektit ohjaavat opiskelijoita etenemään omaan tahtiin yksin tai parin kanssa. Palveluamme kokeilleet opettajat ovat todenneet, että opettamisen tapa on ollut ihan uusi ja jota he mielellään käyttävät luokassa jatkossakin. Opettajalla ei mene aikaa valmisteluihin ja tunnilla jää enemmän aikaa opiskelijoiden henkilökohtaiseen ohjaukseen", kertoo Mehackitin toimitusjohtaja Heini Karppinen.

Vaikka kokeilussa keskitytään työskentelemään pääosin elektroniikan ja ohjelmoinnin parissa, niin koulut voivat halutessaan hyödyntää myös kuvataiteeseen ja musiikkiin liittyviä Mehackit Atelier -sisältöjä.