Verkkopalavereihin käytetyn Zoomin iOS-versio lähettää analytiikkaa käyttäjistään Facebookille, uutisoi Vice. Tilanteesta tekee eriskummallisen se, ettei käyttäjälle tarvitse olla lainkaan Facebook-tiliä, vaan sovellus lähettää kaikkien käyttäjien tiedot palveluun.

Tällainen datan lähettäminen ei ole harvinaista, varsinkaan silloin, kun sovellukset käyttävät Facebookin kehittämiä SDK-työkaluja. Facebook kuitenkin korostaa omissa ehdoissaan, että kehittäjien pitää kertoa avoimesti käyttäjille, jos kyseisiä työkaluja on käytetty.

Sovelluksen auetessa Zoom lähettää Graph Api:n kautta Facebookille tiedon ajasta, käyttäjän puhelimesta, aikavyöhykkeestä, kaupungista sekä kootut tiedot käyttäjän mainospreferensseistä.

Zoom ei ole maininnut tietojen lähettämisestä lainkaan sovelluksen käyttäjäehdoissa, Vice kirjoittaa. Tekstistä löytyy maininta ainoastaan siitä, että Facebook-tiliä käytettäessä ristiin sovelluksen kanssa tietoja voidaan jakaa alustojen välillä. Tässä tapauksessa tietojen lähettämistä tapahtuu kuitenkin aina sovelluksen auetessa.