Ethereum 2.0:n käynnistykseen vaadittavia vaiheita on jäljellä enää kaksi. Työryhmä työstää niistä tällä hetkellä ethereum 1.0:n lohkoketjun sekä kolikoiden ja sovellusten täyttä sulauttamista ethereum 2.0:aan. Justin Draken mukaan se vaatii runsaasti ohjelmistosuunnittelua ja etenkin koordinaatiota eri tahojen välillä.

Projekti on kuitenkin edennyt jo siihen pisteeseen, että julkaisupäivä voidaan jo varmuudella sanoa. Ethereum 2.0:n tutkija Justin Drake tviittasi, että ethereum 2.0 julkaistaan 1. joulukuuta kello 12.00.

”Genesis-palikka on asetettu :)”, Drake iloitsee.

Coindeskin mukaan ethereum 2.0:n selkärankana toimii Beacon- eli Majakka-ketju, joka on nykyisen verkoston rinnalla kulkeva lohkoketju. Beaconin tehtävä on helpottaa etheriumin siirtymistä uuteen verkostoon.

Kaikki tulevan ethereum 2.0:n ensisijaisista käyttäjistä ovat sopineet yhteisestä juuresta, eli tulevan kryptovaluuttaketjun lähdekoodin tarkasta alkuperästä.

”Mitä ominaisuuksiin tulee, sanoisin, että olemme mukavasti ohi puolen välin”, Drake kommentoi Coindeskille. ”Tutkimus (joka vei vuosia!) on pitkälti valmista, ja vaihe 0:n genesis on taatusti merkittävä implementoinnin virstanpylväs. Vaihe 0 luo raskaat perustat, ja monet tulevat haarautumat kerrostavat suhteellisen ohuen infrastruktuurin näiden perustojen päälle”, Drake selittää.

Ethereum 2.0:n saapumisilmoitus nosti kryptovaluutan arvon hiukan yli 600 dollarin.