Viimevuotisessa näytönohjaimen ostajan oppaassa arveltiin, että sopivan näytönohjaimen valinta on todennäköisesti vaikeampaa kuin koskaan ennen. Markkinoilla on useita AMD:n että Nvidian malleja, joista osa on hämäävän lähellä jo aiemmin ilmestyneitä näytönohjainmalleja.

Tilannetta ei myöskään juurikaan helpota se, että myynnissä on kolmen eri sukupolven näytönohjaimia. Tämä tarkoittaa sitä, että hintaero halvimpien ja kalleimpien näytönohjaimien välillä on venynyt yli 1000 euroon.

Kalleimpien korttien hinnat huitelevat omissa sfääreissään. Oletko haaveillut yli tuhannen euron hintaisesta huippunäytönohjaimesta, joka kykenee ongelmitta 4k-tarkkuuteen uusimmissakin peleissä ja kaikkein näyttävimmillä asetuksilla? Niin moni muukin.

Totuus on kuitenkin, että monille keskihintainen ja vähän alemmilla spekseillä varustettu kortti riittää mainiosti (tsekkaa tästä keskihintaiset näytönohjaimet). Tietenkin, jos pinkkaa riittää niin mikään ei estä ostamasta parasta. More is more.

Testissä Gigabyte Radeon RX 5500 XT: 7 nanometriä alehintaan. Lue juttu.

Hintatietoisen valinnat – testissä keskiluokan kovimmat näytönohjaimet. Lue juttu.

Kuinka paljon ruutuja sekunnissa saa eurolla? Mikrobitissä mitatut näytönohjaimet järjestyksessä hinnan ja tehon mukaan. Lue juttu.

Testissä MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X: tavallisen näytön paras kaveri. Lue juttu.

Näytön­ohjaimen ostajan opas: minkälainen kannattaa ostaa ja mitkä termit ovat tärkeitä? Lue juttu.

Testissä Gigabyte Radeon RX 5600 XT Gaming OC: kalliimpiensa kampittaja. Lue juttu.

Testissä GeForce GTX 1660 Ti - Turingia edullisemmin. Lue juttu.

Testissä uudet näytönohjaimet: AMD vs. Nvidia, kuka voitti? Lue juttu.