Etsitkö uutta puhelinta? Mikrobitin Labra testaa vuosittain kymmeniä älypuhelimia sekä useita vähemmän älykkäitäkin puhelimia, jopa pelkillä perusominaisuuksilla varustettuja ”tyhmäpuhelimia”.

Mikä puhelin on paras?

No, se riippuu siitä mitä haluat sillä tehdä. Listasimme sekä absoluuttisesti parhaat, viimeisimmillä herkuilla varustetut (ja siksi kalliit) lippulaivamallit, mutta myös sellaisia erittäin hyviä puhelimia missä hinta-laatusuhde on tällä hetkellä parhaimmin kohdillaan.

Mukana myös parhaat löydöt edullisista puhelimista.

LUE ISOT VERTAILUT:

Parhaat puhelimet 2022

Samsung Galaxy S22 Ultra. Paras Android-puhelin. Samsungin uuden lippulaivan nimi voisi hyvin olla Note22 Ultra. Erityisen hyvää puhelimessa ovat näyttö, suorituskyky, S Pen -kynä, kamerat sekä rakenne. Lue Samsung Galaxy S22 Ultra -testi.

(Laitoimme vastakkain myös astetta edullisemmat Samsung Galaxy S22 ja S22+ -mallit).

Apple iPhone 13 Pro Max. Paras iOS-luuri. Uudet kamerat, nopeampi näyttö ja parantunut akkukesto ovat suurimmat uudistukset. Applen lippulaivapuhelin on tinkimätön kokonaisuus kovalla hintalapulla. Lue Apple iPhone 13 Pro Max -testi.

LUE MYÖS: Apple iPhone 13 Pro Max vs. viisi Android-huippumallia – mikä on kukkulan kuningas?

LUE MYÖS: Apple iPhone 13 Pro -testi sekä Testissä Apple iPhone 13 ja 13 mini – perusvarmat omenapuhelimet

OnePlus 10 Pro. Monipuolinen Android-huippuluuri hieman kärkikaksikkoa edullisemmalla hintalapulla. Hyvää muun muassa suorituskyky, näyttö ja kamerat. Lue OnePlus 10 Pro -testi.

Puhelimet: paras hinta-laatusuhde 2022

OnePlus 9 Pro. Monipuolinen ja tehokas vuoden 2021 lippulaiva. Hyvää muun muassa näyttö, kamerat, suorituskyky sekä esiasennettujen sovellusten pieni määrä. 9-sarjan perusmalli taas oli silloisen hintatietoisen ostajan huippumalli. Lue OP 9 vs. OP 9 Pro -vertailu.

Samsung Galaxy S21 Ultra. Android-maailman kärkiluuri vuonna 2021. Viime vuonna Samsungin lippulaivamallisto sai kolme uutta jäsentä. Hintahaitari oli suuri ja hinnat ovat myös tipahtaneet viime vuodesta roimasti: kolmikosta löytyy puhelin moneen makuun. Testissä Samsung Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ ja Galaxy S21.

Apple iPhone 12. Apple iPhone 12 on edellisvuoden huippumalleja, jossa uusittiin muotoilua ja käytettävyyttä parantuneiden kuvausominaisuuksien kera. Puhelimessa oli viimein tarjolla myös 5g. Lue isomman Apple iPhone 12 Pro -mallin ja Apple iPhone 12 minin testit.

Xiaomi 11T Pro. Viime vuonna julkaistu 11T Pro on selkeästi parempi valinta kuin sisarmallinsa 11T. Sen suorituskyky, isompi tallennustila ja huikea pikalataus ovat ominaisuuksia, joita arvostaa aktiivikäytössä. Lue Xiaomi 11T Pro -testi.

Parhaat pienemmät puhelimet 2022

Xiaomi 12. Juuri testissä oleva puhelin, osana Bitin tulevaa vertailua.

Samsung Galaxy S22. Tämän vuoden lippulaivapuhelimen pienin versio. Pyörää ei ole lähdetty keksimään uudelleen. Huippuluuri pienempään kouraan. Lue S22-testi.

Apple iPhone 13 mini. Applen niin sanotut perus-iPhonet ovat tehokkaita ja laadukkaita puhelimia, mutta eivät nekään halpoja ole. 13 mini on pieni teholuuri. Lue Apple iPhone 13 mini -testi.

Asus Zenfone 8. Okei, Asus Zenfone 8:aa ei voi kutsua pieneksi, mutta kompakti se on verrattuna valtavirtaan – ja se tarjoilee lippulaivaluokan ominaisuudet. Lue Asus Zenfone 8 -testi.

Parhaat edulliset puhelimet 2022

Lista päivittyy.