Jitsi Meet on aidosti avoimen lähdekoodin ratkaisu. Kuka vaan voi ladata Jitsi Meetin lähdekoodin tarkasteltavaksi tai muokattavaksi. Jitsistä voi myös ladata palvelinversion ja asentaa ilmaiseksi omalle Linux-palvelimelleen.

Mutta mikä parasta, Jitsi Meetiä voi käyttää täysin ilmaiseksi ja hyvin helposti.

Tietokoneessa Jitsi Meet toimii suoraan selaimella. Google Chromelle ja Microsoft Edgelle on tarjolla kalenterilaajennus Google-kalenterin tai Office 365:n integrointiin.

Videokokous käynnistetään yksinkertaisesti kirjoittamalla haluttu nimi, josta muodostuu kokoushuoneen osoite. Rekisteröitymistä ei tarvita lainkaan. Käyttöliittymä on selkeä ja myös suomenkielinen. Slackiin on tarjolla integrointi.

Mobiilisovelluksilla voidaan osallistua kokouksiin ja hyödyntää ääni- ja puheyhteyksiä, pyytää puheenvuoroa ja kirjoittaa viestejä sekä lähettää kutsuja videokokouksesta eteenpäin.

Työpöydän ja YouTube-videon jakaminen onnistuu vain tietokoneesta. Mutta myös mobiililaitteesta voi aloittaa YouTube livelähetyksen.

Videokuvan ja äänen laatu on hyvä, ja videokuvan taustan voi tietokoneella halutessa sumentaa. Hitaalla yhteydellä kuvanlaatua voi säätää. Yhteys on täysin salattu ja kutsumattomat vieraat saa pysymään poissa suojaamalla kokoushuone salasanalla.

Videokokouksen voi myös tallentaa Dropbox-integroinnin ansiosta suoraan Dropboxiin.

Jitsi Meets on näppärä vaihtoehto videokokouksiin niin pienille kuin vähän isommillekin porukoille. Kokous käynnistetään osoitteesta https://meet.jit.si, Android-sovellus ladataan Google Playsta ja iOS-versio App Storesta.