Oletko miettinyt tabletin ostamista?

Tabletti eli taulutietokone on kätevä laite, jolle on edelleen oma paikkansa kotona (ja varsinkin matkalla). Tabletti soveltuu niin lasten kuin aikuistenkin käyttöön ja se on omiaan myös iäkkäämmille käyttäjille päivittäisten asioiden hoitoa ja yhteyksien ylläpitämistä varten.

Tablettien suosio on ehkä hiipunut parhaista vuosista, mutta kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt. Uudet tabletit hurmaavat muotoilulla, eleohjauksella ja monipuolisuudellaan.

Mikrobitti testaa vuosittain useita tabletteja. Listasimme tähän artikkeliin tuoreimpien ja parhaimpien tablettien testejä sekä vertailuja.

LUE MYÖS: Testissä 6 tablettia: koko perheen yleiskone viihteeseen, työhön ja opiskeluun

LUE MYÖS: Vertailu: Apple iPad Air vs. Samsung Galaxy Tab S7

Parhaat tabletit

Apple iPad (2021). Applen ”perus-iPad” on edelleen hyvä laite, joka sai muutamia hyviä uudistuksia ja jaksaa taas pitkälle tulevaisuuteen. Lue testi.

Apple iPad Mini (2021). Applen tablettiperheen pikkuveli iPad Mini hurmaa siroilla muodoillaan ja ulkoasullaan. Minin suorituskyky ja ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Laite on hyvä viihde- ja pelikäytössä. Lue testi.

Apple iPad Pro 12,9”. M1-siruun ja miniled-näyttöön perustuva uusi iPad Pro 12,9” loistaa suorituskyvyssä ja kuvanlaadussa. Lue testi.

Lenovo Tab P12 Pro. Huippuluokan Android-tabletteja ei aivan pilvin pimein löydy markkinoilta. Lenovon Tab P12 Pro on huippuluokan Android-tabletti, mutta ei aivan täydellinen. Lue testi.

Microsoft Surface Duo 2. Taittuvanäyttöinen Surface Duo 2 on Microsoftin erikoinen, kaksinäyttöinen mobiililaite, joka ei kuitenkaan julkaisunsa aikoihin vastannut täysin kallista hintaansa. Tarkalleen ottaen kyseessä on puhelin, mutta tietyllä tavalla myös tabletti. Lue testi.

Samsung Galaxy Tab S8. Samsungin uutuus on huippuluokan kohtuukokoinen Android-tabletti. Tässä hinta- ja kokoluokassa melkein ainoat kilpailijat löytyvät Applen leiristä. Lue testi.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra. Samsungin lähes 15-tuumainen Galaxy Tab S8 Ultra on todella monipuolinen tabletti. Lue testi.

Samsung Galaxy Tab S7+. Samsung Galaxy Tab S7+ on ehdottomasti tablettien kärkipäätä. Lue testi.

Xiaomi Pad 5. Xiaomi Pad 5 on hyvä viihdetabletti koko perheen käyttöön. Siisti muotoilu, laatunäyttö, helppo käytettävyys ja erinomainen akkukesto ovat hyviä lähtökohtia toimivaan kokonaisuuteen. ”Androidien iPad”. Lue testi.

Parhaat hybridit

Asus ROG Flow X13. Tabletiksi taittuva peliläppäri kuulostaa älyttömältä idealta, mutta Asus on onnistunut rakentamaan juuri sellaisen. Täydellisen kompromissin tekeminen on kuitenkin aina hankalaa. Lue testi.

Microsoft Surface Go 3. Surface Go 3 toimii tuoreella Windows 11 -käyttöjärjestelmällä mutta on fyysisesti vain tabletin kokoinen. Lue testi.

Microsoft Surface Laptop Studio. Microsoftin tuore ammattilaisläppäri muuntuu moneksi. Tällä on tehojensa puolesta paljon samankaltaista tuoreen Apple MacBook Pron kanssa, mutta se ei ole perinteinen läppäri: Surface Laptop Studion kosketusnäyttö siirtyy näppäimistön yli helpompaa sormella tai kynällä tökkimistä varten. Lue testi.

Microsoft Surface Pro 8. Microsoftin Surface Pro -sarja sai tervetulleen uudistuksen ulkoasuunsa. Uudessa olemuksessa on selvästi otettu lainaa enemmän mobiilikäyttöön suunnitellusta Surface Pro X:stä. Pro 8:n sisällä hyrrää kuitenkin läppärisuoritin, joka tarvitsee jäähdytystä. Lue testi.