Oletko ihmetellyt, mitä ne puolikkaan korvapuikon näköiset valkoiset kuulokkeet tai tummemmat korvanapit ovat, joita näkee turuilla ja toreilla?

LUE TUOREET VERTAILUT (2022):

Yhä useammalla työmatkalaisella on päässään täysin langattomat nappikuulokkeet eli true wireless -bluetooth-kuulokkeet – ja ovatpa ne kätevät ihan jokapäiväisessä elämässä muutenkin.

Apple AirPods -kuulokkeet lienevät näistä langattomista kuulokkeista tunnetuimpia, mutta samankaltaisia nappikuulokkeita on tarjolla usealta eri valmistajalta. Suosittuja kuulokevalmistajia ovat esimerkiksi Jabra, Sennheiser, Bose, Sony, JBL ja Samsung.

Teknologia on kehittynyt viime vuosina paljon. Hiemankin kalliimmista langattomista bluetooth-kuulokkeista kuunneltuna musiikki kuulostaa jo varsin hyvältä, ja äänikirjojen kaltaiseen käyttöön ne ovat mainioita.

Yhä harvemmassa puhelimessa on enää edes perinteistä kuulokeliitäntää, joten siinäkin mielessä langattomat bluetooth-kuulokkeet ovat hyvä ja mutkaton valinta nykypuhelimen kaveriksi.

Bluetooth-kuulokkeet: testit ja vertailut

Mikrobitti on testannut useita erilaisia langattomia bluetooth-kuulokkeita. Lisää kuuloketestejä löydät tästä linkistä.

Apple AirPods Pro. Apple julkaisi pari vuotta sitten melko vähällä huomiolla uudet AirPods Pro -kuulokkeet. Ne ovat iso askel eteenpäin suosituista AirPods-kuulokkeista. Ne ovat kiistämättä laadukkaat kuulokkeet, jotka vakuuttivat testaajamme. Lue testi.

Beats Fit Pro. Kalliinpuoleiset vastamelukuulokkeet, joiden melunvaimennus häviää vertailussa saman hintaluokan parhaimmistolle. Apple-tuoteperheen kanssa käytettynä vaivattomuus ja saumaton yhteistoiminta muiden laitteiden kanssa tekevät niistä kuitenkin todella vahvan vaihtoehdon. Lue testi.

Creative Outlier Air V2. Langattomat Creative Outlier Air V2 -nappikuulokkeet ovat hintaluokassaan erinomaiset bluetooth-kuulokkeet. Nappikuulokkeilla on hintaa alle 100 euroa. Lue testi.

Epos GTW 270 Hybrid. Epos GTW 270 Hybrid -nappikuulokkeet ovat pieneen pakettiin mahtuvat tulppaluurit, jotka houkuttelevat etenkin pelaajia lupauksilla suuresta äänestä, pienestä viiveestä ja helppoudesta. Lue testi.

Huawei Freebuds 4i. Täyslangattomat vastamelukuulokkeet alle satasella. Huawei Freebuds 4i haastaa tosissaan kalliimmatkin kilpailijansa. Lue testi.

Jabra Elite 3. Kahdeksankympin Jabran kuulokkeet pärjäävät omassa hintaluokassaan erinomaisesti. Ne toimivat musiikinkuuntelun ohella poikkeuksellisen hyvin handsfree-kuulokkeina. Hyvä hinta-laatusuhde! Lue testi.

Jabra Elite 75t. Langattomissa Jabra Elite 75t -nappikuulokkeissa käytettävyys ja ergonomia ovat erinomaiset. Jabra Elite 75t -kuulokkeiden arvio.

JBL Tune 220 TWS. JBL Tune 220 TWS -kuulokkeet ovat edulliset langattomat napit, jotka tarjoavat pitkän akunkeston. Lue testi.

LG Tone free HBS-FN7. Aktiivinen vastamelu, langaton lataus, tyylikäs muotoilu ja kotelon sisäinen uv-puhdistus sekä Meridianin kanssa suunniteltu äänentoisto – LG:n ominaisuuslista on kattava. Lue testi.

Microsoft Surface Earbuds. Microsoft Surface Earbuds ovat yksi laajennus Surface-tuoteperheeseen, jossa on jo aiemmin ollut kookkaat over-ear Surface Headphones -kuulokkeet. Lue testi.

OnePlus Buds Z2. Huolettomat budjettinapit hämmästyttävän hyvällä äänenlaadulla. Monikäyttöiset kumppanit aktiiviseenkin arkeen. Lue testi.

OnePlus Buds Pro. Hintaluokkansa ehdotonta kärkeä true wireless -tulppakuulokkeita etsiville. Hyvä äänenlaatu, aktiivinen melunpoisto ja keveys vakuuttavat kalliimpiinkin kuulokkeisiin tottunutta. Lue testi.

Razer Hammerhead True Wireless Pro. Langattomat Razer Hammerhead True Wireless Pro -nappikuulokkeet lupaavat minimoitua viivettä ja THX-äänentoistoa. Lue testi.

Redmi Buds 3 Pro. 60 euron hintaiset Redmi Buds 3 Pro -kuulokkeet päihittävät monilla ominaisuuksillaan yli tuplasti kalliimmat kilpailijansa. Ne ovat hyvä valinta budjettikuulokkeita etsiville. Lue testi.

Samsung Galaxy Buds Pro. Buds Pro -kuulokkeiden vahvuus on niiden näppärä koko sekä ylimääräisen taustahuminan puuttuminen. Kuulokkeissa on myös ipx7-vesitiiviys, jonka ansiosta ne soveltuvat hyvin treenikavereiksi. Lue testi.

Samsung Galaxy Buds2. Samsungin uudet Galaxy Buds2 -kuulokkeet jatkavat tutulla kompaktilla linjalla. Ne tuntuvat korvissa erinomaisilta ja ovat erittäin kevyet. Buds2-napeissa on vain ipx2-luokitus, joten ne selviävät kevyestä tihkusta, mutta esimerkiksi urheilukumppaneiksi niitä ei kannata hankkia. Lue testi.

Sennheiser CX 400BT True Wireless. Sennheiser CX 400BT True Wireless -kuulokkeet tarjoavat keveyttä, käytettävyyttä ja äänenlaatua. Kahdensadan euron hinnallaan ja äänenlaadullaan ne on suunnattu aktiiviselle musiikin kuuntelijalle. Lue testi.

Sennheiser CX True Wireless. Aggressiivisesti hinnoitellut Sennheiserin uutuuskuulokkeet tuovat huikeaa äänenlaatua 130 euron hintaluokkaan. Kuulokkeita on mukava käyttää ja ne kestävät pienen sateenkin. Lue testi.

Sennheiser Momentum True Wireless 2. Sennheiserin Momentum True Wireless 2 -kuulokkeiden laatu teki Mikrobitin testaajaan vaikutuksen. Täysin langattomat ja aktiivisella taustamelun poistolla varustetut nappikuulokkeet nousivat testaajamme arvion mukaan tämän hetken parhaiksi true wireless -kuulokkeiksi. Laatu näkyy myös kuulokkeiden hinnassa. Lue testi.

Sony WF-1000XM4. Hyvät, mukana kulkevat bluetooth-nappikuulokkeet ovat monen suosikit. Sonyn WF-1000XM4 -kuulokkeet nostavat hymyn huulille toimivuudellaan ja äänenlaadullaan. Lue testi.

Sony WF-C500. Budjettinappien parhaimmistoa, mutta ominaisuudet ovat todella riisutut. Kohtuullista sekä räätälöitävää ääntä, pitkää akkukestoa ja hyvää istuvuutta kaipaavalle varteenotettava vaihtoehto. Lue testi.

Sony WF-SP800N. Sony WF-SP800N-urheilukuulokkeet tarjoavat mielenkiintoisen sekoituksen hyvää äänenlaatua ja urheilullisuutta. Korvissa hionneet bluetooth-kuulokkeet voi tarpeen vaatiessa vaikka pesaista. Lue testi.

Bluetooth-sankakuulokkeet

Mikrobitti on testannut myös useita sangallisia bluetooth-kuulokkeita sekä erilaisia pelikuulokkeita. Löydät kuulokkeiden arviot tästä linkistä.

Uudet Sony WH-1000XM4-kuulokkeet hurmaavat äänenlaadulla, käytettävyydellä ja tehokkaalla melunpoistolla. Syksyllä julkaistut kuulokkeet asettavat langattomille sankakuulokkeille uuden standardin: näihin kuulokkeisiin verrataan jatkossa myös kilpailijoiden luureja. Sony WH-1000XM4 -kuulokkeet testissä.

Bose Frames Tempo. Miksi pitää kuulokkeita, jos on aurinkolasit? Bosen Frames Tempo -lasit soittavat musiikin suoraan sangoista. Polaroid-lasit miellyttävät silmiä ja pysyvät päässä kovassakin menossa. Lue testi.

Kokeilimme myös AKG N700 -vastamelukuulokkeita. Ne tarjoavat laadukasta ääntä, mutta ohjaus ei ole aivan yhtä hiottua kuin kalliimmissa kilpailijoissa.

Testasimme myös suomalaisen Valcon ensimmäisen sukupolven vastamelukuulokkeet. Vähän erikoisemmat kuulokkeet tarjoavat laadukasta ääntä hieman edullisemmin.