Verkkosisältöjä tarjoavien yhtiöiden ja samalla monien webin käyttäjien suurena huolenaiheena on ollut tekijänoikeuslain 13. artikla, meemikielloksikin kutsuttu. Se asettaa julkaisijalle vastuun siitä, että sisällöt eivät loukkaa tekijänoikeuksia.

Tällaista muotoilua vastaan on kamppaillut etenkin YouTube, joka on uhkaillut koko palvelun katoamisella eurooppalaisten ulottumattomiin.

Torrentfreak kirjoittaa, että viimeiset neuvottelut lain sisällön yksityiskohdista käydään europarlamentissa tällä viikolla. Niiden tulokseen yrittää vaikuttaa SafeTheInternet-niminen ryhmä, joka aikoo keskiviikkona luovuttaa neljä miljoonaa allekirjoitusta keränneen vetoomuksen EU-parlamentissa tekijänoikeuskysymyksistä vastaavalle Axel Vossille.

Vetoomuksen otsikkona on ”Pysäyttäkää sensuurikoneisto! Pelastakaa internet!”

Kesällä koossa oli miljoona allekirjoitusta, mutta tuolloin Voss ei halunnut ottaa lähetystöä vastaan. Nyt määrä on nelinkertaistunut, ja ovi aukeaa.

Tuoreimpien julki vuotaneiden luonnosehdotusten perusteella näyttäisi siltä, että 13. artiklan muotoilua on syksyn mittaan ainakin lievennetty siitä, mitä se pahimmillaan oli. Europarlamentti äänestää vuodenvaihteen jälkeen nyt pienemmän ryhmän hienosäädettävänä. Ehkä kissavideot kyetään kuitenkin pelastamaan.