Äskettäin kuultiin merkittävä tieto: älypuhelinmarkkinoita todella pitkään hallinnut Samsung joutui nöyrtymään Huawein edessä. Huawein kerrottiin nousseen tämän vuoden toisella neljänneksellä maailman johtavaksi älypuhelinten toimittajaksi. Saavutus oli koronakeväänä merkittävä, olkoonkin että se rakentui lähes yksinomaan vahvan suorituksen varaan Kiinassa.

Jo tuolloin todettiin, että vaikka maailmanmarkkinat olivat Huawein näkökulmasta hyvällä mallilla, kartalla on merkittäviä alueita, joilla ei juhlita. Eurooppa on yksi näistä.

Android Authority kirjoittaa markkinatutkija Canalysin julkaisemista Euroopan puhelinmyyntitiedoista tämän vuoden huhti-kesäkuulta. Täällä kärkipaikka on jäänyt Huaweille yhä kaukaisemmaksi haaveeksi, kun Xiaomi on ohittanut sen – tosin varsin täpärästi. Huawei putosi kolmossijalta neljänneksi.

Samsung säilytti selvällä erolla kärkipaikan, mutta aihetta juhlaan ei ole silläkään: sen myynti putosi vuodessa 31 prosenttia, Huaweilla ”vain” 17 prosenttia.

Voittajia olivat Xiaomi ja Apple. Markkinakakkonen Apple kasvatti myyntiään 42 prosenttia, Xiaomi peräti 65 prosenttia. Canalys toteaa kummankin merkin niittäneen menestystä tänä vuonna myyntiin tulleilla edullisilla malleillaan.