F-Secure kertoo, että sen laiteturvallisuuden parissa työskentelevä F-Secure Foundry on päivittänyt USB armory -tietokoneen uudeksi versioksi, joka sai nimekseen USB armory Mk II. Jos nimessä oleva usb vie ajatukset usb-tikkuihinkin, ollaan oikeilla jäljillä: laite on suunnilleen muistitikun kokoinen.

“Taskutietokone” sopii hyvin moniin tarkoituksiin, joissa helppo kuljetettavuus yhdistyy tiukkoihin turvavaatimuksiin. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi tunnistautumisvälineenä, lisenssien hallinnointiin tai kryptovaluuttalompakkona. Koska F-Secure on ytimeltään ohjelmistotalo, myös laitteen ohjelmisto on tehty tiukat turvallisuusvaatimukset mielessä.

F-Securella laiteturvallisuudesta vastaava Andrea Barisani korostaa tiedotteessa USB armoryn avoimen koodin ekosysteemiä, jonka ansiosta laite voidaan saada taipumaan moniin käyttötarkoituksiin. Hän ottaa esiin TamaGo-projektin, jolla Googlen kehittämällä go-ohjelmointikielellä kirjoitetut sovellukset voidaan ajaa suoraan ilman erillistä käyttöjärjestelmää.

USB armoryssa on käytetty standardikomponentteja, joten sen käyttöjärjestelmäksi kelpaa niin puhdas Linux-kernel kuin myös yleisimmät Linux-jakelupaketit. Laite on koottu Italiassa, ja F-secure myy sitä hieman päälle sadan euron hinnalla.