Salt-sovellus ei välttämättä ole tuttu suurelle yleisölle, mutta järjestelmien ylläpitäjille se on. Sitä käytetään palvelinten hallintaan datakeskuksissa, pilvessä ja yritysten omissa konesaleissa. ZDnet kirjoittaa, että viikonlopun aikana hakkerit ovat uutterasti nuuskineet verkosta Salt-asennuksia.

Hyökkäyksiä on myös tehty. Kohteiksi ovat joutuneet ainakin LineageOS -mobiilikäyttöjärjestelmän kehittäjät, Ghost-blogialusta sekä sertifikaattiviranomainen Digicert.

LineageOS-hakkeroinnista kirjoittaessaan ZDnet puhui nollapäivähyökkäyksestä eli iskusta aiemmin tuntemattomaan haavoittuvuuteen. Kyse kuitenkin on ilmeisesti Salt-haavoittuvuuksista, joista F-Secure tiedotti viime viikolla.

Haavoittuvuuksissa on kyse käyttöoikeustarkastuksen ohittamisen mahdollistavista virheistä. Saltstack on julkaissut korjauspäivitykset, mutta niiden asentaminen järjestelmiin tuntuu valitettavasti olevan taas hidasta.

Saltin takana oleva yhtiö neuvoo joko asentamaan päivitykset tai hoitamaan Salt-palvelimet palomuurin suojiin. ZDnetin uutisen mukaan viikonloppuna internetin kautta oli löydettävissä noin 6000 Salt-palvelinta.

Ainakin LineageOS ja Ghost vakuuttavat, että tunkeutujat eivät varastaneet mitään arvokasta dataa. LineageOS-koodinkin vannotaan olevan turvassa ja koskemattomana.

Ghostin järjestelmiin hakkerit kuitenkin onnistuivat istuttamaan kryptovaluuttaa louhivan haittaohjelman. Tämä toisaalta johti tietomurron paljastumiseen, kun järjestelmä alkoi ylikuormittua uutteran louhimisen vuoksi.

Haavoittuvuuksista on tiedottanut myös Kyberturvallisuuskeskus.