Some-jätti Facebook on yrittänyt Cambridge Analytica -skandaalin jälkeen parantaa tapojaan käyttäjien mahdollisuudessa vaikuttaa tietosuojaansa. Yhtiö on selkiyttänyt yksityisyysasetuksistaan muistuttavaa Privacy Checkup -työkalua. Yhtiö aikoo muistuttaa käyttäjiään asetusten tarkistamisesta lähiviikkoina, Engadget uutisoi.

Lisäksi yhtiö julkaisi virallisesti maailmanlaajuisesti Off-Facebook Activity -työkalun, jolla voi hallita dataa, jonka kolmansien osapuolten sovellukset saavat ja poistaa tietoja jakelusta.

TechCrunchin mukaan työkalu esiteltiin rajatummin vuonna 2018 kehittäjätapahtumassa. Nimi oli tuolloin Clear History, mikä saattoi johtaa jonkun ajattelemaan, että kyse olisi kaikkien Facebookiin tallentamiensa tietojen pyyhkimisestä pois. Uuden nimen on tarkoitus selventää, mistä tiedoista on kyse eli Facebookin ulkopuolelle mainostajille kulkeutuvista tiedoista.

Lisäksi Facebook alkoi tammikuussa lähettää ilmoituksia, kun käyttäjän valtuuttama kolmannen osapuolen sovellus tarkastelee hänen tietojaan. Tämä voi auttaa muistamaan, että joskus aiemmin on antanut luvan tietoihinsa sovellukselle, jota ei enää tarvitse.