Vuosia sitten Facebook oli yksi maailman suosituimmista pelialustoista. Vaikka pelejä palvelusta löytyy edelleenkin, ei Farmvillen kaltaista villitystä ole nähty vuosiin. Uusi Facebook Gaming -mobiilisovellus on somejätin yritys kiilata takaisin pelimarkkinoiden kärkipaikoille, New York Times kertoo.

Pelisovelluksessa erittäin tärkeänä osana on oman pelaamisen jakaminen suoratoistona kavereilla. Tällä hetkellä pelistriimien katselualustojen kärkipaikkoja pitävät Twitch ja YouTube. Pelaamista striimataan myös Facebookin kautta, mutta uuden sovelluksensa avulla somejätti pyrkii kolmospaikalta ylöspäin.

Alunperin Facebook Gaming -sovellus piti julkaista vasta kesällä, mutta koronatilanteen vuoksi aikataulua kiihdytettiin huomattavasti. Aikaa ja kehitystyötä tuotteeseen on uudesta aikataulusta huolimatta panostettu rutkasti, sillä sovellusta on jo testattu joissakin Aasian ja Etelä-Amerikan maissa 18 kuukauden ajan.

Pelisovelluksen toivotaan tuottavan valmistajalleen myös rahaa. Sitä ei kuitenkaan kerätä mainoksia näyttämällä. Striimaajien fanit voivat sovelluksen kautta lähettää ihailemilleen pelaajille ”tähtiä”, jotka vastaavat jotakin reaalimaailman rahasummaa. Facebook nappaa kaikista lahjoituksista oman siivunsa.

Uutuus on ladattavissa Android-laitteille heti 20.4 alkaen, iOS-laitteille se ilmestyy Applen tarkastettua ja hyväksyttyä sovelluksen.