Microsoftille aikanaan Windows NT:tä kehittänyt Mark Lucovsky on nimitetty johtamaan hanketta, The Information kirjoittaa.

“Haluamme varmistaa, että seuraavassa sukupolvessa on meille tilaa. Emme voi luottaa kilpailijoidemme tai markkinoiden takaavan, että niin on. Siksi teemme tämän itse”, Facebookin laitteistoista vastaava johtaja Andrew ‘Boz’ Bosworth selittää syyksi oman käyttöjärjestelmän tarpeelle.

Facebook kommentoi TechCrunchille, että Androidin korvaavan käyttöjärjestelmän kehitystä tehdään tulevaisuudessa mahdollisten lisätyn todellisuuden lasien tarpeiden pohjalta. Facebook voisi kehittää omalla alustallaan laseihin enemmän sosiaalisia ominaisuuksia, jotka toimivat yhteen yhtiön omistamien some- ja pikaviestipalveluiden kanssa.

Yhtiö saattaisi lanseerata lisätyn todellisuuden lasit Instagramin brändin alla. Sitomalla laitepuolensa tiukemmin verkkopalveluihinsa Facebook voisi perustella sitä, että se ei voisi eriyttää laitteita erilliseen yritykseen, jos viranomaiset alkaisivat pitää yhtiötä liian suurena monoliittina markkinoille.

Tällä hetkellä Britannian viranomaisilla on harkinnassa yhtiön pilkkomisen tai alustojen ja ekosysteemin kilpailijoille avaamisen vaatiminen.

Facebook on rakentanut laseja kehittävälle tiimilleen uuden toimipisteen Burlingameen päätoimistonsa lähistölle. 4000 työntekijälle suunniteltujen tilojen yhteyteen on harkinnassa myös yhtiön ensimmäinen kuluttajille suunnattu kivijalkakauppa ja esittelytila, jossa kuluttajat voisivat käydä kokeilemassa Oculus Riftiä ja muita tuotteita ennen ostosten tekemistä.