Kehitteillä olevat lisätyn todellisuuden lasit haluttaisiin saada julkaistua markkinoille aikaisintaan 2023, mutta projekti voi venyä vuoteen 2025, CNBC uutisoi.

Projekti Orion on Facebookin ja Ray-Banin lisäksi useita luksusmerkkejä omistavan Luxottican yhteistyö. Luxoticca on tehnyt aiemmin yhteistyötä Googlen kanssa vuonna 2014 julkaistujen Google Glass -mallien kanssa.

Facebook on jo muutaman vuoden yrittänyt kehittää lisätyn todellisuuden laseja Facebook Reality Labsissa Redmondissa Washingtonissa. Projektin parissa työskentelevä ihminen on kertonut CNBC:lle, että yhtiöllä on haasteita kutistaa tarvittava tekniikka laseihin sillä tavalla mahtuvaan muotoon, että lasit vetäisivät kuluttajia puoleensa. Yhtiö päätyi hankkimaan apuun yhteistyökumppanin ja nyt projektilla on jo laveasti määritelty julkaisuaikataulu.

CNBC kertoo kuulleensa sisäpiirilähteeltä, että Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kiinnostunut lasien mahdollisuuksista ja on pyytänyt laitekehitystä johtavaa Andrew Bosworthia priorisoimaan niitä.

Facebook tai Luxoticca eivät kommentoineet CNBC:lle asiaa.

Samalla Facebook kehittää ääniohjattua apuriohjelmaa, joka toimisi lasien käyttöliittymänä. Yhtiö on myös kokeillut Agios-nimisessä projektissa älysormuksen kehittämistä, johon syötettäisiin tietoja liiketunnistimen avulla.