Facebook alkaa ilmoittaa käyttäjilleen, mikäli nämä ovat tykänneet valheellista korona-aiheista informaatiota sisältävästä julkaisusta, uutisoi AP News. Kyseessä on somejätin uusin pyrkimys hallita taudista leviävää disinformaation aaltoa.

Ilmoituksen saa, mikäli on klikannut, reagoinut tai kommentoinut valheellista julkaisua. Ilmoitus lähetetään käyttäjälle sen jälkeen, kun alustan moderaattorit ovat poistaneet valheelliseksi toteamansa julkaisun.

Muutaman viikon kuluessa käyttöön tuleva ilmoitus ohjaa käyttäjän WHO:n myyttejä ja huhuja käsittelevälle verkkosivulle.

Valitettavasti valheellinen tieto leviää, vaikkei julkaisuihin reagoisi mitenkään. Suuri osa käyttäjistä rullaa uutissyötteensä läpi lukien päivityksiä ja linkkien otsikkoja klikkaamatta mitään. Moni käyttäjä voikin saada tällä tavoin tietämättään valheellista tietoa.

Toiseksikin Facebookilla voi kestää jopa 22 päivää luokitella julkaisu valheelliseksi. Nopeasti ilmiöihin reagoivassa somemaailmassa se on luvattoman pitkä aika.