Facebookin kerrotaan suunnittelevan oman älykellon julkaisua ensi vuonna. Yhtiö ei virallisesti ole kommentoinut aikeita, mutta huhuista ovat raportoineet useat lähteet, muiden muassa The Verge.

Kellon kerrotaan olevan melkoisen täyteen tungettu älylaite. Huhujen mukaan laitteessa olisi irrotettava näyttö ja siinä kaksi kameraa. Etupuolella olisi kamera videopuheluille ja takapuolella automaattitarkennuksella varustettu 1080p-kamera, jolla voisi sitten napsia kuvia ja videoita Facebookissa, Instagramissa ja muissa yhtiön palveluissa käytettäviksi.

Vergen mukaan Facebook houkuttelee muita yrityksiä mukaan luomaan lisälaitteita tukemaan kellon käyttöä eri tilanteissa. Kameroiden ja muiden ominaisuuksien avulla kellon käyttäjä olisi entistä riippumattomampi puhelimestaan, mikä taas tukee toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin ideaa vähentää Facebookin riippuvuutta Applesta ja Googlesta.

Facebookin kerrotaan myös neuvottelevan yhdysvaltalaisoperaattoreiden kanssa. Kellon on määrä sisältää mobiilidatayhteys, jolloin se toimii itsenäisesti ilman älypuhelinta. Kello tulisi myös myyntiin operaattoreiden valikoimiin.

Myöhempien Facebookin älykelloversioiden kerrotaan liittyvän läheisesti yhtiön ar-suunnitelmiin. Kello toimisi ohjaimena yhtiön lisätyn todellisuuden laseille, joita Zuckerberg on visioinut tulevaisuudessa yhtä laajalle levinneiksi kuin älypuhelimet ovat nyt.

Raportin mukaan Facebook kaavailee kellon julkaisua kesälle 2022, ja työn alla ovat jo nyt myös toisen ja kolmannen sukupolven versiot.