Verkkotyökalu myy halukkaille eri Facebook-sivujen tykkääjien puhelinnumeroita, uutisoi Vice Motherboard. Numeroiden ja muiden tietojen lukumäärä ei ole selvillä, mutta mukana näyttäisi olevan numeroita, jotka eivät olleet mukana aiemmin raportoidussa massiivisessa tietovuodossa.

Puhelinnumeroita myy Telegram-viestialustalla toimiva botti. Motherboard tarkasteli botin myymiä numeroita, jotka osoittautuivat todellisiksi numeroiksi, ja jotka eivät ole peräisin vuonna 2019 paljastuneesta 533 miljoonan käyttäjän tietovuodosta.

Motherboard tarkasti useita myynnissä olleita numeroita, joihin vastanneet satunnaiset ihmiset vahvistivat myytyjen tietojen paikkansapitävyyden. Lisäksi yhdessäkään Motherboardin tarkastamassa Facebook-profiilissa ei ollut puhelinnumeroa julkisesti näkyvillä.

Botti lupaa myydä erilaisten Facebook-sivujen tykkääjien numeroita. Tiedot toimitetaan taulukkona, joka sisältää käyttäjien nimet, puhelinnumerot ja sukupuolitiedot. Kymmeniä tuhansia tykkääjiä keränneiden sivujen puhelinnumerot maksavat joitain satoja dollareita, alle sadan tykkään sivuilta tiedot saa maksutta.

Tiedoissa ei kuitenkaan ole kaikkia sivujen tykkääjiä, vaan esimerkiksi eräästä noin 50 tykkääjän sivusta saatiin alle kymmenen käyttäjän tiedot. Lisäksi tiedot eivät ole välttämättä aivan ajantasaisia, eli jostain sivusta nyt tykätessä tiedot eivät kuitenkaan päivity botin myymälle listalle. Lisäksi kaikista Facebookin sivuista ei tietoja ole tarjolla.

Motherboard jakoi löytönsä aiempaa isoa Facebook-vuotoa tutkineen tietoturva-asiantuntija Alon Galin kanssa. Galin mukaan yksikään nyt myynnissä olevista numeroista ei ole mukana aiemmassa 533 miljoonan käyttäjän listassa. Facebook tai Telegram eivät tätä kirjoitettaessa olleet vielä vastanneet Motherboardin kommenttipyyntöön.