Yhteisöpalvelu Facebookin osake oli vaille selvää suuntaa (0,00%) viime viikolla Wall Streetin jälkimarkkinoilla, kun yhtiö kertoi sen käyttäjämäärien laskeneen Yhdysvalloissa ja Kanadassa kolmannella vuosineljänneksellä.

Yhtiön osakekohtainen tulos oli 2,71 dollaria, kun Factsetin analyytikkoennuste odotti 2,19 dollarin osakekohtaista tulosta. Yhtiön liikevaihto nousi vertailukauden 17,7 miljardista dollarista 21,47 miljardiin dollariin, kun analyytikot ennustivat 19,8 miljardin dollarin liikevaihtoa.

Yhteisöpalvelun mukaan Facebookilla on nyt 2,74 miljardia kuukausittaista käyttäjää, kun analyytikot povasivat 2,7 miljardia kuukausittaista käyttäjää.

Facebook omistaa yhteisöpalvelun lisäksi viesti- ja puhelusovellus WhatsAppin, viestipalvelu Messengerin sekä kuvien jakopalvelun Instagramin. Yhtiön mukaan kaikilla näillä palveluilla on yhteensä 3,21 miljardia kuukausittaista käyttäjää, kun huhti-kesäkuussa käyttäjiä oli 3,14 miljardia.

Sosiaalinen media on kärsinyt Googlen tavoin siitä, että yhtiöt ovat leikanneet koronapandemian takia digimainontaansa. Facebookin liikevaihdon kasvu oli huhti–kesäkuussa hitainta vuoden 2012 pörssiin listautumisen jälkeen.

Facebookin päivittäinen käyttäjäkanta laski Yhdysvalloissa ja Kanadassa 196 miljoonaan edellisen kvartaalin 198 miljoonasta käyttäjästä. Euroopassa käyttäjien määrä pysytteli edellisten kvartaalien tapaan 305 miljoonassa.

Yhteisöpalvelulla oli heinä-syyskuussa maailmanlaajuisesti 1,82 miljardia päivittäistä käyttäjää, kun analyytikoiden ennuste oli 1,79 miljardia käyttäjää.

Facebook kertoo odottavansa mainosmyynnistä saatavan liikevaihdon kasvun kiihtyvän neljännellä kvartaalilla kolmannesta vuosineljänneksestä joulunalusmyyntien takia.

Facebookin osake on noussut tänä vuonna 36,8 prosenttia.