Osa uudistuksesta koskee ryhmien yksityisyysasetuksia, kirjoittaa The Verge. Tähän asti ryhmät on voinut luoda joko julkisiksi, suljetuiksi tai salaisiksi. Tulevaisuudessa kategorioita tulee olemaan selvyyden vuoksi vain kaksi: julkinen ja yksityinen.

Yksityisien ryhmien osalta on mahdollisuus valita, näkyykö ryhmä palvelussa muille kuin jäsenille (suljettu) vai ei (salainen).

Ylläpitäjät saavat vastaisuudessa enemmän työkaluja keskustelun moderointiin. The Guardianin haastatteleman konsulttiyhtiö Memetican toimitusjohtajan, Benjamin Deckerin, mukaan tämä uudistus ei välttämättä vie oikeaan suuntaan.

”Malli on ongelmallinen, sillä ylläpitäjillä ei ole minkäänlaisia kannusteita pitää internetiä puhtaana – päinvastoin, he pikemminkin vahvistavat ennakkoluuloja ja vinoumia.”

Ryhmien jäsenet puolestaan pääsevät tulevaisuudessa näkemään maistiaisia yksityisten ryhmien sisällöstä ennen liittymistä.

Viime aikoina julkisuuteen on tullut tapauksia, joissa salaisia Facebook-ryhmiä on perustettu rasistisen ja loukkaavan keskustelun tyyssijoiksi – piiloon valvovilta silmiltä. Aiemmin kesällä kerrottiin muun muassa Yhdysvaltain rajaviranomaisista, jotka olivat vitsailleet Facebookissa siirtolaisten kuolemista.

Myös Suomessa nousi muutama vuosi sitten kohu, kun tuhansia poliiseja yhteen keränneestä Facebook-ryhmästä paljastui avoimen rasistista keskustelua.

Ryhmissä tapahtuvia sääntörikkomuksia Facebook kertoo siivilöivänsä tulevaisuudessa Group Quality -tekoälytyökalun avulla.