Jopa 533 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoja lähti viikonloppuna verkossa jakoon, kun alkujaan vuonna 2019 varastetut tiedot jaettiin hakkerifoorumille, josta kuka tahansa halukas voi ne ladata itselleen. Yhtiö itse vaikuttaa kovin välinpitämättömältä, tuo esiin The Register.

Facebookilta on kysytty kommenttia jättimäisestä tietovuodosta. Mark Zuckerbergin edustaja kommentoi The Registerille vain, että kyse on vuoden 2019 tiedoista, ja että vuoto raportoitiin ja haavoittuvuus korjattiin jo tuolloin.

Vaikka vuodettujen tietojen perusteella esimerkiksi identiteettivarkauden riski on varsin vähäinen, on mukana kuitenkin paljon tietoja, jotka tuskin ovat puolentoista vuoden aikana vanhentuneet.

Harva vaihtaa puhelinnumeroaan tai parisuhdetilannettaan niin usein, vielä harvempi nimeään tai sosiaalisia ympyröitään ja jokseenkin mahdotonta on vaihtaa omaa syntymäaikaa sen jälkeen, kun se kerran on vuodettu vääriin käsiin. Tällaisia tietoja voidaan käyttää esimerkiksi kalastelusähköposteihin ja puhelinnumeroita on vuotanut myös sellaisilta käyttäjiltä, joilla on käytössään salainen numero.

Tietoturvayhtiö Hudson Rockin perustajiin kuuluva Alon Gal kommentoi The Registerille, että Facebookin tulisi vähintäänkin ilmoittaa tiedostavansa vuodon merkittävyys. Yhtiön tulisi aktiivisesti viestiä käyttäjilleen vuodosta ja varoittaa mahdollisista riskeistä. Lisäksi Gal toteaa, että Facebookin tulisi nyt muuttaa käyttäjien tunnisteita niin, ettei niitä pystyisi suoraan yhdistämään esimerkiksi verkkoon jaettuihin puhelinnumeroihin.