Facebookin itsenäinen moderointipolitiikkaa valvova Oversight Board on ilmoittanut, että yksi valvontaelimen ensimmäisistä haasteista on tarkastella Facebookin käytänteitä koskien rintojen puristelua ja naisten nännejä, Vice kirjoittaa.

Julkisuuteen vuotaneiden asiakirjojen mukaan somejätillä on hyvin erikoinen tapa lähestyä käsiä, jotka peittävät naisten rintoja.

Pelkästään asiakirjan nimi on kuin komediasta: ”Clarify Grabbing Covering in Breast Squeezing Policy” eli ”selkeytys koskien rintojen käsillä peittämistä rintojen puristelukäytänteissä”.

Tiivistettynä Facebook linjaa, että rintojen peittäminen käsillä on ok, mikäli sormet ovat suorassa ja painavat rintaa. Sen sijaan rintojen puristelu ei ole ok. Rintojen kourintakäytänteiden muutoksen syyksi kerrotaan, että he ovat saaneet palautetta ”kehopositiivisilta aktivisteilta”.

Facebook haluaa selvästi sallia rintoja siveellisesti peittävät kätöset, mutta kaikenlainen kouriminen on kiellettyä. Tämän rajan määrittäminen on kuitenkin varsin hankalaa.

”Puristelua tapahtuu kun: naisen rinnoissa tai niitä peittävässä vaatteessa on selkeä sisennys (esimerkiksi kupru, painauma, jälki, painauma jne.), jonka aiheuttaa kourivaan eli kaarevaan asentoon asetetut sormet ja rintojen muodossa on selkeä muutos”, asiakirjassa kerrotaan omituisen kliinisellä kielellä.

Rintojen peittäminen, sulkeminen kämmeniin sekä painaminen suorilla sormilla on ok, kunhan ”kourimisliikettä” ei ole havaittavissa.

Facebook on kertonut Vicelle, etteivät nämä ohjeistukset ole lainkaan hämmentäviä, vaan ne on suunniteltu yhdessä ”kehopositiivisuusasiantuntijoiden kanssa”. Yhtiön mukaan on masentavaa nähdä, että aiheeseen suhtaudutaan näin negatiivisesti.