Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Jerome Powell paljasti keskiviikkoisessa tiedotustilaisuudessaan Facebookin keskustelleen digitaalisesta valuutastaan Librasta keskuspankin kanssa.

Tivi kirjoitti aiemmin, kuinka Facebookin lohkoketjuteknologiaan perustuva digitaalinen lompakko ja sen digitaalinen valuutta Libra tulevat käyttöön vuonna 2020.

“Facebook on käsittääkseni keskustellut suunnitelmistaan sääntelijöiden kanssa ympäri maailmaa ja mekin kuulumme taatusti (certainly) tähän joukkoon”, Powell kommentoi.

“Meillä tulee olemaan melko korkeat odotukset valuutan turvallisuuden, vakauden ja sääntelyn suhteen, jos Facebook ottaa kryptovaluuttansa käyttöön”, hän sanoi.

Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve jätti ohjauskoron ennalleen 2,25-2,50 prosentin vaihteluväliin tänään keskiviikkona päättyneessä kokouksessaan.

Komitea nosti tiedotteessaan esiin taloustilanteen epävarmuuden. Se kirjoitti tiedotteessaan, että vaikka talous kasvaa edelleen, työmarkkinat ovat vahvat ja inflaatio on lähellä komitean tavoittelemaa kahta prosenttia, “näiden näkymiä koskevat epävarmuudet ovat kasvaneet”.

“On yllättävää, etteivät palkat nouse nopeampaa vauhtia, kun ottaa huomioon, että työttömyysaste on tällä hetkellä erittäin matalalla”, Powell sanoi.

“Talouskasvun riskit kehittyvät (are evolving)”, hän kommentoi.