Hanke on saanut runsaasti kriitikoita, mutta puolustajia on ollut vaikeampi löytää. Jo kesällä aavisteltiin, ettei libra tule ainakaan aiotussa aikataulussa jos koskaan näkemään päivänvaloa.

Financial Times kertoo, että Facebook joutui maanantaina tiukan paikan eteen. Kaikkiaan 26 keskuspankin edustajat ottivat yhtiön libra-porukan kuultavakseen. Tapaamista johti Euroopan keskuspankin Benoît Coeuré, jonka mukaan rima libran hyväksymiselle on tavattoman korkealla.

Yleinen huoli ainakin Euroopassa on, että libra ja muut kryptovaluutat saattavat aiheuttaa epävakautta rahamaailmassa sekä heikentää hallitusten ja keskuspankkien finanssipolitiikan tehoa. Kun libran taustalla on juuri Facebook, se herättää levottomuutta enemmän kuin muut kaltaisensa.

Libran kehittäjät vakuuttivat, että esittelevät mielellään hanketta ja vastaavat kysymyksiin: ”Kun olemme noin kolmen kuukauden päässä libran aioitusta julkaisupäivästä, olemme asettaneet etusijalle yhteistyön finanssipolitiikan säätäjien kanssa.”

Maanantain keskusteluista laaditaan raportti, jonka saavat pohdittavakseen maailman johtavien talousmahtien päättäjät syksyn G7-kokouksessa.

Lähde: Tivi