Facebook on nostanut sovittelutarjoustaan, jolla se pyrkii selvittämään kiistansa tuohtuneiden Facebook-käyttäjien kanssa. Yhtiön tarjoama uusi korvaussumma on 660 miljoonaa dollaria.

Facebookia vastaan nostettiin ryhmäkanne Yhdysvaltojen Illinoisissa vuonna 2015. Kanteen mukaan yhtiö on kerännyt ja varastoinut laittomasti miljoonien käyttäjien biometrisiä tietoja. Kanteen mukaan Facebook on esimerkiksi kerännyt kasvojentunnistusteknologialla käyttäjien kasvokuvia ilman suostumusta ja käyttänyt niitä kasvomallien rakentamiseen.

Facebook antoi aikaisemman sovittelutarjouksensa tammikuussa, jolloin summaksi asetettiin 550 miljoonaa dollaria, Reuters kertoo.

Elokuussa 2019 Yhdysvaltain liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin hylkäsi Facebookin vaatimuksen kaataa yhtiötä vastaan nostettu ryhmäkanne.

”Johtopäätöksemme on, että kasvomallien luominen kasvojentunnistusteknologian avulla ilman käyttäjän suostumusta (kuten kanteessa väitetään), rikkoo yksilön yksityisyydensuojaa”, päätöksessä linjattiin.