Facebook on jo pitkään suunnitellut yhdistävänsä Messengerin, Instagramin ja WhatsAppin. Messengerin ja Instagram Direct -viestien yhdistämisestä uutisoitiin jo viime syksynä, mutta nyt myös WhatsAppin yhdistämisestä Messengeriin on tihkunut uutta tietoa.

WABetainfo uutisoi mobiilikehittäjä ja tietovuotaja Alessandro Paluzzin löytämästä Messengeriin piilotetusta ominaisuudesta, jonka avulla Messenger nimeää viestiketjun WhatsApp-keskusteluksi. Toistaiseksi sovellusten yhdistäminen ei ole vielä käytössä, mutta löydön perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että Facebookin tavoitteena on mahdollistaa viestittely viestipalvelujen välillä.

Valmistuessaan muutos tarkoittaisi sitä, että sovellusten käyttäjät voisivat viestiä toisilleen eri sovelluksia käyttäen. Lisäksi on odotettavissa, että joitakin Messengerin ominaisuuksia kopioidaan WhatsAppiin. Esimerkiksi Messengeristä tutut viestireaktiot tulisivat todennäköisesti myös WhatsAppiin.

Sovellusten yhdistäminen tulee olemaan käyttäjille vapaaehtoista, samaan tapaan kuin Instagramin ja Messengerin yhdistäminen. Näin ollen ketään ei pakoteta yhdistämään WhatsApp-tiliään Facebookiin.