Jo iät ja ajat Facebookissa on esiinnytty väärillä kasvoilla ja nimellä. Tarkoituksena on usein huijata ihmisiä antamaan rahaa. Kaksi Facebook-huijareita vapaa-ajallaan paljastavaa henkilöä on joutunut itsekin identiteettivarkauden uhriksi. Facebookia feikkiprofilit eivät juuri valitettavasti tunnu kiinnostavan, kertoo Buzzfeed.

Kathy Kostrub-Waters ja Bryan Denny kertovat käyttäneensä tuhansia tunteja Facebookin huijariprofiilien paljastamiseen. Aina uuden huijarin kohdalla Facebook kiittää kauniisti ja kehottaa jatkamaan hyvää työtä, Kostrub-Waters ja Denny ihmettelevät.

”Olen jo väsynyt siihen kommenttiin, ’hei, kiitos vaivannäöstä – jatkakaa hyvää työtä’, hitto soikoon eikö sen pitäisi olla heidän työtään”, Denny avautuu Buzzfeedille.

Denny arvioi, että hänenkin kuvaansa on käytetty sadoissa feikkiprofiileissa, joiden avulla pahaa-aavistamattomilta uhreilta on huijattu tuhansia dollareita.

Huijausprofiilien yleisyyden huomioon ottaen Facebookin suunnittelema uusi Tinderin kanssa kilpaileva treffipalvelu on herättänyt huolta. Huffington Postinkeväällä haastattelemat Facebook-huijausten uhrit kuvailivat ideaa ”hulluudeksi” ja ”onnettomuudeksi, joka vain odottaa tapahtumistaan”.

Facebook ei kuitenkaan ole peräytymässä suunnitelmistaan ainakaan toistaiseksi. Yhtiö on aloittanut palvelun testaamisen sisäisesti. Testauksen perusteella on kuitenkin mahdollista, että ominaisuutta ei ikinä julkaista laajaan jakeluun. Yhtiö ei ole kertonut mahdollisen julkaisun aikatauluja tai suunnitelmiaan sen osalta.