Facebookin uusien Oculus Quest 2 -vr-lasien tiedot vuotivat verkkoon Facebook Blueprintiin ladattujen mainosvideoiden vältityksellä, kertoo Engadget. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen katsaus lasien ulkonäköön, sillä The Vergen mukaan niistä levisi nettiin kuvia jo heinäkuussa.

Videoiden perusteella Oculus Quest on edeltäjäänsä pienempi ja kevyempi, ja siinä on pehmeä kangas kovan muovihihnan sijaan. Engadgetin mukaan lasien epämukavuus olikin yksi ensimmäisen Oculus Questin ongelmista.

Myös ohjainten ergonomiaa on Engadgetin mukaan parannettu, ja halutessaan laseja voi käyttää kokonaan ilman ohjaimia, sillä Oculus Quest 2 tunnistaa myös käsien liikkeet.

Lisäksi Oculus Quest 2:n prosessorina on edeltäjästään poiketen Qualcommin Snapdragon XR2 -alusta, joka on suunniteltu erityisesti AR- ja VR-laitteistoille. Siinä on 6 Gt RAM-muistia aikaisemman 4 Gt:n sijaan, sekä puolet enemmän tallennustilaa peleille ja muille sovelluksille.

Vaatii jatkossa Facebook-kirjautumista

Vaikka alkuperäinen Oculus Quest julkaistiin alun perin erillisinä vr-laseina, se päivitettiin lopulta tukemaan myös Oculus Rift -sisältöjä Oculus Link -kaapelin kautta. Quest 2:lla on Engadgetin mukaan tämä ominaisuus heti alusta alkaen, jolloin se kanssa voi pelata myös edistyneitä PC-pelejä.

The Vergen mukaan Facebook vaatii jatkossa Oculus käyttäjiltään Facebook-tiliä. Vaikka yrityksen nykyisten lasien käyttäjät voivat käyttää erillistä Oculus-tiliä vuoteen 2023 saakka, Facebook on sanonut, että tulevat laitteet edellyttävät Facebook-kirjautumista riippumatta siitä, onko käyttäjällä jo erillinen Oculus-tili.