Facebookin alustalla toimiva kauppapaikka Marketplace on tarkoitettu lähinnä käytettyjen vaatteiden, huonekalujen, kiinteistöjen ja muiden vaarattomien asioiden, eli ei aseiden, ammusten ja räjähteiden myyntiin.

Facebook on tehnyt tämän selväksi myös kauppapaikkaa koskevissa säännöissään, jotka kieltävät yksityishenkilöiden harjoittaman asekaupan. Asekauppa käy Marketplacessa kuitenkin kuumana, The Wall Street Journal uutisoi.

Kauppiaat ovat nimittäin löytäneet tavan harjoittaa toimiansa rauhassa naamioimalla aseet tarroiksi. Myyjät ovat julkaisseet ilmoituksia, joissa kaupataan tarroja kuten ”0.40 tarra” tai ”hieno, pieni tarra, 22 tuumaa”.

Usean sadan euron hintalappu ei kuitenkaan vastaa normaalin tarran arvoa. Kaupan jatkosta sovitaan yksityisviestillä Facebookin Messenger-viestimessä, jossa selviää, että kaupan kohteina eivät olekaan hienot tarrat.

The Wall Street Journalin pestaamalle käyttäjälle tarjottiin esimerkiksi .40-kaliiperin Glock-pistoolia ja .22 puoliautomaattista kivääriä, Business Insider kirjoittaa.

Lisäksi huomattiin, että Facebookin algoritmi alkoi tarjota lisää samanlaisia ”tarra-ilmoituksia” sen jälkeen, kun käyttäjä oli niitä mennyt alustalla tutkimaan. Käyttäjä teki kyseisistä kauppa-tavaroista Facebookille ilmoituksen, mutta yhtiö ei ottanut niitä alustaltaan pois.

Viime vuonna asekauppiaat harjoittivat vastaavaa toimintaa myymällä verkossa tyhjiä asekoteloita, jotka yksityisviestittelyn kautta osoittautuivatkin oikeiksi aseiksi.

”Ryhdymme toimiin kaikkia niitä vastaan, jotka saamme kiinni aseiden myynnin yrittämisestä alustallamme”, Facebookin tiedottaja kertoo lausunnossaan. ”Poistamme niitä ilmoituksia, joista meille on kerrottu ja jatkamme tutkintoja.”