Mikromaksut ovat monille pelikehittäjille näppärä tapa rahastaa pelaajia. Pelaajien suosikkiominaisuuksiin ne eivät yleensä kuulu, ja monia ilahduttaneekin tieto siitä, ettei id Software aio niitä Doom Eternaliin sisällyttää lainkaan.

Kehitystiimin luovan johtajan Hugo Martinin mukaan Doom Eternal ei sisällä minkäänlaisia mikromaksuja. Jopa pienet pelin kulkuun liittymättömät esineet ovat avattavissa pelkästään peliä pelaamalla. Uusia tavaroita voi lunastaa xp-kokemuspisteillä.

Mikromaksut ovat kasvattaneet suosiotaan rajusti. Usein ne ovat kehittäjälle tapaa saada rahaa muuten ilmaisesta pelistä, mutta mikromaksuja löytyy myös maksullisista peleistä, Neowin muistuttaa.

Doom Eternalin hankkiminen maksaa rahaa, mutta pelaajien ei tarvitse varautua avaamaan kukkaroaan hankintahintaa enempää, mikä saattaa kasvattaa fanien odotusintoa entisestään.

Doom Eternal on tarkoitus julkaista maaliskuun 20 päivänä. Aluksi peli on luvassa Xbox Onelle, PlayStation 4:lle sekä pc:lle. Nintendo Switch -versio on luvassa myöhemmin.