Yhdysvaltain liittovaltion poliisin hankkima älypuhelimen suojaukset ohittavat työkalu toimii vain Applen iPhone 5c -mallissa, jossa on iOS 9 -käyttöjärjestelmä. Työkalu ei siis toimi esimerkiksi iPhone 5s – tai 6-malleissa, virasto vahvistaa.

Työkalu hankittiin ulkopuoliselta toimijalta, jotta FBI pääsisi murtautumaan San Bernadinossa useita ihmisiä surmanneen henkilön puhelimeen. Poliisi ei ole toistaiseksi kertonut Applelle, kuinka hyökkäys toimii. Tietojen luovutusta kuitenkin harkitaan, FBI:n johtaja James Comey kertoi Kenyon Collegessa pitämässään puheessa.

Alun perin oikeus määräsi Applen auttamaan FBI:tä puhelimen salauksen murtamisessa, mitä yhtiö vastusti. Ongelmana oli se, että puhelimen epäiltiin olevan asetettu tuhoamaan sisältönsä liian monen väärän salasanan syöttämisen jälkeen. Virasto olisi halunnut Applen valmistavan iOS-järjestelmästä erikoisversion, jolla ongelma olisi voitu kiertää.

FBI kuitenkin löysi kiertotien ulkopuolisen organisaation avulla. Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut, kuka kiertotien keksi.

IDG News Service – Tivi