Fifa-pelisarjan nimi on vaihtumassa vanhenevan lisenssin takia. Neuvotteluista huolimatta pelijätti Electronic Arts ja kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa eivät ole päässeet sopimukseen lisenssin uusimisesta, Kotaku kirjoittaa.

Uutinen on melkoinen, sillä vuosittain ilmestyvistä Fifa-peleistä on tullut käytännössä kulttuurillinen ilmiö. Sarjan ensimmäinen peli, Fifa International Soccer, julkaistiin vuonna 1993.

Lisenssi happanee virallisesti naisten maailmanmestaruuskilpailujen jälkeen vuonna 2023.

Siitä eteenpäin peli tunnetaan nimellä EA Sports FC.

Muita muutoksia peliin pitäisi tulla suhteellisen vähän, sillä esimerkiksi joukkueet, liigat ja pelaajat ovat edustettuina pelissä erillisillä lisensseillä.

Vahvistamattomien tietojen mukaan kiistakapulana lisenssisotkussa oli muun muassa lisenssin hinta, joka oli kohonnut miljardiin dollariin, New York Times kirjoitti vuoden 2021 loppupuoliskolla.

Lisäksi EA olisi halunnut laajentaa toimintaansa muun muassa nft-maailmaan, kun taas kansainvälinen jalkapalloliitto halusi pitää entistä tiukemmin kiinni lisenssin rajoista.

Välirikko ei ole saanut jalkapalloliittoa hylkäämään tavoitteitaan virtuaalinurmella.

”Voin vakuuttaa teille, että ainoa autenttinen ja aito peli, jolla on Fifan nimi, tulee olemaan paras pelaajille ja jalkapallofaneille”, Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino laukoo liiton julkaisemassa tiedotteessa.

Hän antaa ymmärtää, että Fifa-pelejä tulee ilmestymään jatkossakin vuosittain. Niillä tuskin on mitään tekemistä EA:n kanssa.