Axios kertoo, että Sequoia Capital tiedotti tietomurrosta sijoittajilleen perjantaina 19. helmikuuta. Sequoia myönsi, että hakkerit ovat saattaneet päästä käsiksi osaan sijoittajien henkilökohtaisesta sekä sijoituksiin liittyvästä datasta.

Hakkerit saivat jalansijan Sequoian tietoverkoista onnistuneen phishingin avulla.

Sequoia tutkii tietomurtoa ja on sekä ilmoittanut asiasta viranomaisille että värvännyt tietoturvaeksperttejä apuun tilanteen ratkaisemiseksi.

Sijoittajille antamassaan viestissä Sequoia sanoo tarkkailevansa pimeää verkkoa, mutta toistaiseksi siellä ei ole näkynyt merkkejä siitä, että Sequoialta vietyä dataa myytäisiin tai muuten hyödynnettäisiin.

Axiosin mukaan Sequoia Capital on menestyvä sijoitusyhtiö, jonka portfolioon lukeutuu sellaisia kasvuraketteja kuin Airbnb, DoorDash ja Robinhood. Se on sijoittanut myös tietoturvayhtiöihin kuten FireEyeen ja Carbon Blackiin.

Sequoian kautta ei voi sijoittaa kuka tahansa. Riskipääomayhtiölle kelpaavat vain ison rahan tahot, kuten maineikkaat yliopistot ja hyväntekeväisyydet sekä teknologiayhtiöiden johtoporras.