Silo.AI:n tekoälyratkaisun avulla Finnair pystyy varautumaan sään aiheuttamiin poikkeuksellisiin olosuhteisiin hyvissä ajoin ja voi suunnitella toimet, joilla vaikutukset asiakkaisiin minimoidaan.

Ratkaisua kuvaillaan ennennäkemättömäksi ainakin Suomessa.

”Testasimme pilotointivaiheessa olevaa tekoälyratkaisua viime talvena, ja tulokset olivat rohkaisevia. Tarkoitus on ottaa ratkaisu käyttöön osana laajempaa teknistä uudistusta myöhemmin tänä vuonna. Kehitämme myös muita älykkäitä ratkaisuja päätöksenteon tueksi”, Finnairin Juha Karstunen sanoo tiedotteessa.

Karstunen kehittää Finnairilla digiratkaisuja yhtiön lentotoiminnan tueksi. Hän toteaa, että säästä aiheutuvat poikkeustilanteet ovat lentoliikenteessä arkipäivää: ”Tavoitteenamme on aina minimoida niiden vaikutukset asiakkaiden matkasuunnitelmiin.”

Silo.AI on tiedotteen mukaan Pohjoismaiden suurin yksityinen tekoälylaboratorio, joka rakentaa tekoälyratkaisuja konsulttipalveluna eri teollisuuden aloille.

Tekoälypilotissa yritys hyödynsi Finnairin historiallista täsmällisyysdataa, kiitoteiden kokonaiskapasiteettiennusteita sekä niin toteutunutta säädataa kuin menneitä sääennustuksia. Tekoälyratkaisuun rakennettiin myös varoitusmekanismi, joka hälyttää, mikäli tietyn määrän lentoja ennustetaan myöhästyvän.

Lähde: Tivi